sofies, berättelsebok...

...japs, idag hittade en bok som jag trodde att vi hade slängt!  o det var min systers berättelsebok som hon hade när hon gick i 6:an,  o det skulle nog vara kul för henne o alla andra att läsa lite historier,  så här kommer några, o dom är sjuukt roliga :D;D


Häxan som åt allting


det var en gång en häxa som hette Salamia. Hon hade en häxkatt som hette Tomatia. En dag när Salamia och Tomatia var ute o gick i Salamias trädgård så råkade de gå vilse bland alla salladshuvuden i trädgårdslandet. När de hade letat länge efter en dörr att gå ut genom så träffade de en kråka.
- Hej Kråkan, sa Salamia. Vet du hur man kan hitta ut ur det här trädgårdslandet?
- Javisst, sa Kråkan. Följ bara efter mig! Och så flög kråkan upp i skyn, men Salamia hade lämnat in sin flygande häxkvast som hette Flygande Pippin på reparation, så Salamia o Tomatia kunde inte flyga efter den kraxande kråkan. När de hade letat en liten stund till så mötte de en fjäril. 
- Hejsan hoppsan du flygande fjäril, sa Salamia. Skulle du kunna hjälpa oss ut för vi har gått vilse?
- Nej, för jag har flugit vilse jag med, sa fjärilen som förresten hette Frans.
När de hade letat o letat o letat o letat o letat o letat lite till efter en dörr som ledde ut så träffade Salamia en spindel med foten o råkade trampa ihjäl den.
- Ursäkta mig, sa Salamia o gick vidare.
Efter en liten stund så blev Salamia, Tomatia o Frans hungriga o Tomatia åt upp stackars lilla Frans.
-Raaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap!!!!!!!!, sa Tomatia o log. Nu är det din tur Salamia. Då tog Salamia fram en hagelbössa ur sin klack på skon o sköt Tomatia i magen. Då passade lilla fjärilen Frans på att flyga ut genom skotthålet.
- Jag bryr mej inte om lilla fula Frans för du är alldeles för seg, sa Salamia o åt upp den döda Tomatia i ett nafs.
- MM, smakar banan-lakrids utan någon smak! sa Salamia o rapade belåtet. Hon satte sig ner på en nyframtrollad stol o tänkte på hur hon skulle komma ut.När hon suttit där i elvatusenfyrahundrafemtiosex år så tröttnade hon o trollade fram en dörr. När hon kom in i sitt megabarbiehus hade hon redan blivit hungrig så hon åt upp en liten bit mandel.
- Raaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap!
Plötsligt hörde hon ett ljudlöst ljud från den färgglada ofärgade garderoben. Hon tassade fram till garderoben...tass...tass...tass....slit!
- Ah! -Hjälp! -Mjau! -Fräs! -Kisse, Kisse, kiss kiss....kort sagt...det var en katt i garderoben. En liten hjälplös fullvuxen lejonhane.
- Du ska bli min egen lilla plutti-plutti-kisse. Du gör mig mättare än vad jag blev på Tomatia en dag.
- Rroarrr -Ryt!  tyckde den pyttelilla fullvuxna lejonhanen.
-Ja, du, mjaua på du bara pluttinutt kissen min, sa Salamia o kramade sin lille kisse som blev förbannad o klöste ut hennes ena öga.
- Du för heta..heta...heta...heta...heta...heta...heta...heta...heta...heta...heta...heta...heta...heta...heta...heta...heta...heta...heta...
....Karl Ågårdhson, sa Salamia.
Då blev den nyblivna Karl Ågårdhson ännu argare o klöste ut hennes lever o sket på mattan.
- Oj, oj, oj, jag blir visst bara mindre o mindre Karl Ågårdhson Gå ut och lek nu Karl Ågårdhson, sa Salamia till Karl Ågårdhson.
Då skuttade den lilla fullvuxna lejonhanen ut i hennes trädgård.
Slummer...Slummer...snark, så sov den gamla häxan i fyrtiofyratusensexhundratrettiotvå år. När hon vaknade igen så hade Karl Ågårdhson kommit in med sin nya fru. Hon hette Helena Ågårdhson nu, för de var gitfta.
- Vad romantiskt suckade Salamia efter de fyrtiofyratusensexhundratrettiotvå åren o stektede dem till middag.
- Mums, vad gott, sa Salamia.

SLUT


Magsäcken

Det var en gång en magsäck som hette Levern. En dag när levern var ute på promenad i magen så träffade han en njure.
- Hejsan Herr Njure! sa Levern glatt, medan han glatt skakade inälvshand med njuren. Njuren gjorde konstiga  magljud till svar, medans han mumlade oförsåeliga saker om tarmar. Levern skakade förstrött på huvudet o hälsade på ändtarmen.
- Njuren mår inte så bra ideg, förklarade ändtarmen. Han har räserbajs, ända sen igår!
- Usch då, det förklar hans normala ljud, skrattade Levern.
Båda skrattade rått, medans njuren sprang o spydde bakom en lunga.

SLUT


Mecka o Mr Eklund

Det var en gång en maskros som hette Mecka. Hon var nygift med en Ek som hette Mr Eklund. Mecka växte i solen precis nedanför Mr Eklund. En dag när Mecka o Mr Eklund var på en stillastående promenad i solen så kom det en människa gående åt deras håll.
- Hjälp! skrek Mecka. En jätte!
- Nej, sa Mr Eklund, det är en pyssling så den plutten är inget att vara rädd för. Då tog den lilla människobabyn fram sin lilla hand o plockade stackars Mecka.
- Hjälp!! skrek Mecka. Hjälp mig Mr Eklund! Men Mr Eklund var för långsam, så babyn sprang iväg med Mecka til sin mamma.
- Usch! utropade mamman o slängde iväg Mecka ända till Mecka.
- Hon var faktiskt ingen muslim, snyftade Mr Eklund

Slut

Sten o Lindkvist

Det var en gång en sten som hette sten. Han var gift med en dam som hett Linkvist. Hon var en lindkvist. Men fröken Lindkvist var förälskad i en gris som hette Riset. Riset o fröken Lindkvist vänsterprasslade idag. De var ute o promenerade på den mörka, hemska ängen. Plötsligt  böjade fröken Lindkvist skrika.
- Hjälp, en termit!
- Var? frågade Riset o tittade sig omkring.
- Du står på den, skrek fröken Lindkvist.
- Hjääääääääääääälp, skrek Riset o så sprang båda iväg o syntes aldrig mer igen.

Tripp trapp trull, så föll sagan omkull!!!!


Scan

Once upon a time...
...var det en kossa. En dag födde kossan en liten kosse-flicka, som så småningom började snacka klingande skånska. Kossan bestämde sig för att kalla sin underbara lilla kosse-flicka för Skagen. Skagen hade en bror som hette Alfred. Han var 3 ko-år äldre än Skagen. En dag flyttade Alfred hemmifrån. Stället han flyttade till låg långt utanför kossans vetande. Så hon frågade:
- Var ligger Scan?

Slut


RIP Sickan

Jag ville bara fixa ett inlägg för kajsas helt underbara kattunge.
Jag tycker såå himla synd om er ,
fast det skulle vara fel att skriva att jag vet hur det känns för det gör jag inte.
Men jag saknar dej såå mycket Kajsa o det måste vara heemskt
för er att förlora en familjemedlem på det sättet <333


 

(jag snodde en bild, hoppas det e okej annars får du välll hojta till)

RSS 2.0